Ris til hverdags

Dette er den risen vi pleier å lage til de fleste matretter hvor vi skal ha ris. En veldig enkel og greit måte å lage ris på.
Nå fortiden lager jeg den bare med ris i bunnen, men man kan også lage det med naan/tandoori brød. Man lager det på samme måte som jeg har skrevet her, men før man legger risen tilbake i kjelen, dekker man bunnen med naan brød.

Du trenger:
Ris (feks. double diamond)
Vann
Salt
Olje
eventuelt naan/tandoori brød.

  • Mål opp hvor mye ris dere trenger (jeg tar litt over halv kopp per person) og ha det oppi en bolle. Skyll/vask risen, fyll bollen med kaldt vann og ha i salt. La den stå minst 1 time.
  • Kok opp vann i en gryte. Det skal være så mye vann i gryten at den kommer ca 1cm over risen.
  • Hell vannet av risen og ha risen oppi gryta. Smak til og tilsett mer salt om det trengs. (det skal smake salt av vannet) La den koke i ca 10min. Men smak på risen så den ikke blir overkokt.
  • Tøm risen oppi en sil, sånn at vannet renner av. Ha vann i gryta så dere får med resten av risen også og hell det over risen i sila.
  • Tørk gryta, (bruk teflon) ha i olje og sett den tilbake på komfyren. Når olja er varm heller dere risen tilbake i gryta. (hvis dere skal lage med naan/tandoori brød så dekk bunnen med brødet når olja er varm og hell risen over)
  • Varm olje i en liten kjele eller panne, Når den er varm heller dere den over risen og dekker risen til med en klut/håndkle og setter på lokket. La den stå på middelsvarme til risen/brødet er hardt.


 

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ya's Lille Blogg

Ya's Lille Blogg

27, Oslo

Jeg er en 4-barns mor på 27år, som er veldig glad i å bake og lage mat. Derfor bestemte jeg meg for å lage enn blogg hvor jeg samler alle oppskrifter. Jeg kommer til å lage alt fra avanserte retter, til enkle retter hvor man kjøper de fleste av ingrediensene ferdige fra butikken. Så bloggen kan også brukes for å få feks. middagstips!

myTaste.no

Kategorier

Arkiv