Kyllingtikka Masala


Matretten er akkuratt passe sterk og utrolig enkel lage! Serveres med ris, salat og naan/tandoori brd.

Middagen i dager laget til re for Charlotte! Hun har alltid skrytt s mye av kyllingtikkaen min. S da mtte jeg jo bare lage den som en av de frste oppskriftene til bloggen min.

Da jeg kom til butikken hadde de selvflgelig hatt leveringsproblemer pga, snen og derfor var de tomme for kremflte, s jeg tok med meg matflte og hpet p at det ville smake like godt.... og detgjordet det!

Du trenger:

400g hakkede tomater (selvhakkede eller hermetiske)
1 kartong kremflte (matflte kan ogs brukes)
1 kylling (ferdigstekt eller s kan man steke den selv)

30g ghi eller litt vegetabilsk olje eller jordntt olje
3fedd hvitlk finhakket
1 chili finhakket uten fr (jo sterkere dere nsker tikka masalaen jo flere chili kan dere ha oppi)
2ts malt spisskummen/jeera
2ts paprikapulver
1/2ts salt etter smak
svart pepper etter smak

  • Smelt ghien, eller varm oljen i en stor stekepanne med lokk, over middels varme. Ha i den finhakkede hvitlken og chilien,rr mens det stekes i ca 1min.
  • Rr inn krydderet og stek videre u ca 30sec.
  • Rr inn tomatene med sin vske og flten. Reduser varmen til svak og la sausen smkoke i ca 10min under hyppig omrring, til den har kokt inn og tyknet.
  • Rens kyllingen og del den opp i s store biter som dere selv nsker, og ha detnoppi sausen. Smak til og eventuelt tilsett mer krydder. Legg p lokk la det trekke til kjttet er gjennomvarmt.









Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ya's Lille Blogg

Ya's Lille Blogg

27, Oslo

Jeg er en 4-barns mor p 27r, som er veldig glad i bake og lage mat. Derfor bestemte jeg meg for lage enn blogg hvor jeg samler alle oppskrifter. Jeg kommer til lage alt fra avanserte retter, til enkle retter hvor man kjper de fleste av ingrediensene ferdige fra butikken. S bloggen kan ogs brukes for f feks. middagstips!

myTaste.no

Kategorier

Arkiv